• header2.jpg
 • header3.jpg
 • header4.jpg
 • header5.jpg
 • header1.jpg

Antwoorden op veel vragen

Wilt u graag precies weten wat uw rechten zijn en op welke afspraken u een beroep kunt doen? U vindt alle informatie in het Sociaal Plan.
In oktober 2015 heeft de Alliantie in overleg met de bewonerscommissie een update gemaakt van dit plan.

U kunt met uw vragen over verhuizen terecht bij Kor Feenstra, medewerker bewonersbegeleiding. Dit kan per e-mail of telefonisch via 08800-23200.

Vragen over verhuizen en terugkeren in de eigen buurt

 • Kan ik in de buurt blijven wonen?

  Jazeker. Alle huurders met een regulier huurcontract van vóór 1 januari 2013 kunnen in de buurt blijven wonen, als ze dat tenminste willen. Maar de Alliantie kan niet garanderen dat ze kunnen terugkeren in de eigen woning. Dat kan niet omdat er woningen worden samengevoegd en gesloopt.

 • Hoeveel verhuiskostenvergoeding krijg ik?

  U krijgt een bijdrage van € 5.860 voor de verhuis- en herinrichtingskosten. U ontvangt dit bedrag als u verhuist naar een woning buiten de buurt. Ook ontvangt u dit bedrag als u eerst tijdelijk naar een wisselwoning verhuist en daarn naar een vernieuwde woning in de Struikbuurt. U ontvangt dit bedrag alleen als u een regulier huurcontract heeft. Tijdelijke huurders ontvangen geen vergoeding.

  De Alliantie maakt dit bedrag in twee delen over. Het eerste deel van € 2.860 ontvangt u bij de huuropzegging en het tweede deel van € 3.000 bij het leeg opleveren van uw huidige woning of van uw wisselwoning.

 • Wanneer moet ik naar een wisselwoning verhuizen?

  Als u kiest voor een gerenoveerde of nieuwbouw woning in de Struikbuurt dan is de kans groot dat u tijdelijk moet verhuizen naar een wisselwoning. Enkele weken voordat de aannemer uw huidige woning gaat renoveren of slopen, verhuist u naar deze wisselwoning. Minstens drie maanden voor de verhuizing ontvangt u hierover een brief van de Alliantie.

 • Hoe is de wisselwoning ingericht?

  De Alliantie zorgt voor de stoffering van de woning. Er ligt laminaat op de vloer en er hangen gordijnen.

 • Kom ik in aanmerking voor een nieuwbouw woning?

  Bewoners van 60 jaar of ouder en bewoners met een medische indicatie komen met voorrang in aanmerking voor een nieuwbouw appartement. In bouwfase 1 worden 30 sociale huurappartementen gebouwd.

 • Krijg ik hulp bij het vinden van een woning als ik de Struikbuurt verlaat?

  De Alliantie kan u daarbij helpen. Bijvoorbeeld bij het vinden van een passende woning in het aanbod op Woningnet. Of reageren op woningen die passen bij u woonsituatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Petra de Vries. (U vindt haar gegegevens rechts op deze pagina.)

 • Ik heb nu aanpassingen in mijn woning. Komen die ook in de wisselwoning?

  Ja. Als er in uw huidige woning aanpassingen zijn aangebracht omdat u slecht ter been of mindervalide bent, dan worden deze voorziening ook aangebracht in de wisselwoning.

 • Ik heb een tijdelijk huurcontract. Waar heb ik recht op?

  Met een tijdelijk huurcontract heeft u geen recht op de Stadsvernieuwingsurgentie, terugkeer in de Struikbuurt of verhuiskostenvergoeding. 

 • Mijn huurcontract is afgesloten na 1 januari 2013. Waar heb ik recht op?

  U heeft bij uw huurcontract een aanhangsel ontvangen met uw rechten als huurder. In het kort komt het er op neer dat u:

  • wel Stadsvernieuwingsurgentie kunt aanvragen;

  • geen recht heeft op terugkeer in de Struikbuurt;

  • wel recht heeft op een verhuiskostenvergoeding.

   

 • Kom ik in aanmerking voor een gerenoveerde eengezinswoning?

  De Alliantie wijst de gerenoveerde eengezinswoningen in de sociale huur met voorrang toe aan huishoudens met 1, 2 of 3 kinderen. Daarbij bepaalt de woonduur de volgorde van de toewijzing.

 • Kom ik in aanmerking voor een medische indicatie?

  Sinds 1 januari 2014 worden er geen medische indicaties meer verstrekt.

 • Kan ik ook zelf zorgen voor een wisselwoning of tijdelijk verblijf?

  Ja, u kunt ook zelf zorgen voor een tijdelijk verblijf tot uw gerenoveerde of nieuwbouw woning gereed is. Bijvoorbeeld door tijdelijk bij familie of vrienden te wonen. U hoeft over deze periode geen huur te betalen.

Vragen over de nieuwe huur

Vragen over de renovatie

 • Wat houdt de renovatie in?

  De woningen worden comfortabeler met een onder andere een nieuwe keuken en nieuwe douche, wasmachineaansluiting, veilige voordeur, etc. De benedenwoning krijgt een betere indeling. De bovenwoning krijgt een vaste trap naar boven naar de ruime slaapkamer, met cv en groot dakraam. In de modelwoningen op de Anton Struikstraat 6 kunt u zien wat er allemaal verbetert bij de renovatie.

 • Hoe groot worden de woningen?

  De benedenwoningen blijven even groot als ze nu zijn: ongeveer 34 m2 GBO.(GBO = gebruiksoppervlak). Bewoners kunnen de ruimte wel beter gebruiken omdat de indeling wordt verbeterd.

  Bij de bovenwoningen komt er een vaste trap naar boven en wordt de zolder ingericht als slaapkamer met een groot dakraam en cv. Deze woningen worden ongeveer 44 m2 GBO.

  Bij veel duplexwoningen wordt de benedenwoning en de bovenwoning samengevoegd tot eengezinswoning. In deze woningen komt geen vaste trap naar de 2e verdieping en wordt de zolder dus geen slaapvertrek. Deze woningen zijn ongeveer 80 m2 GBO. 

 • Wat gebeurt er met de garageboxen?

  Daar verandert niets aan. Naast onderhoud en komt er (geluids)isolatie op de muur tussen de garages en de aangrenzende woningen.

  Wel wil de Alliantie dat bewoners van de Struikbuurt de garageboxen kunnen gebruiken. Dat is nu niet altijd het geval. Daarom zullen we een aantal huurovereenkomsten van de garageboxen opzeggen. 

 • Ik heb nu een open verbinding tussen mijn woonkamer en slaapkamer. Blijft dat zo?

  In principe laat de Alliantie deze verbinding weer dichtmaken. We bespreken dit met bewoners die terugkeren in een beneden- of bovenwoning. Waar mogelijk komen wij tegemoet aan hun wensen. Wilt u graag terugkeren naar een woning met een open verbinding? Geef dit dan aan in het gesprek met bewonersbegeleider Petra de Vries.

Vragen over nieuwbouw

Vragen over beheer

 • Wat gebeurt er met woningen die leeg komen?

  De Allliantie vindt het belangrijk dat de buurt leefbaar blijft. Daarom verhuurt ze zelf tijdelijk alle woningen die leeg komen. Als de tijdelijke huurperiode te kort is, verhuurt de Alliantie leegstaande woningen aan Ad Hoc (dit is een landelijke leegstandsbeheerder). We willen voorkomen dat de woningen gekraakt worden.

 • Hoe blijft het veilig in de buurt?

  De Alliantie zorgt er samen met de politie en de aannemer voor dat het veilig blijft in de buurt.

  De politie houdt de buurt extra in de gaten via een soort pop-up politiepost. In de avonden, nachten en weekend rijdt er een beveiligingsbedrijf door de buurt. De beveiligers controleren of ze iets verdachts zien. 

  De aannemer werkt met cameratoezicht bij de woningen die gerenoveerd worden. Ook heeft de aannemer bouwhekken geplaatst om inbraak, diefstal en vernieling te voorkomen.

 • Wat doet een bewoner die straatambassadeur is?

  Een straatambassadeur is een bewoner die de Alliantie, de politie en het stadsdeel helpt om de buurt schoon, heel en veilig te houden. Straatambassadeurs letten extra op wat er in de buurt gebeurt. Ze melden bijvoorbeeld dat er vuilnis op straat ligt. Of als ze iemand naar binnen zien loeren in een leegstaande woning.

  Wilt u ook straatambassadeur zijn? U kunt zich aanmelden bij beheerder wonen Aradhna Persad (u vindt haar gegevens hier rechts).

  Hoort of ziet u iets verdachts? Belt u dan 112 of bel de politie op 0900 8844 als er geen haast bij is.

 • Wilt u uw planten bewaren tot u definitief verhuist?

  Als u naar een wisselwoning verhuist, kunt u uw huidige planten bewaren in de weestuin. Dit is een stuk tuin in het hofje aan de Robert Doumastraat waar bewoners tijdelijk hun planten in de grond kunnen zetten en zo langere tijd kunnen bewaren.

Andere vraag?

U kunt direct contact opnemen met deze medewerkers van de Alliantie.

herhuisvesting

Kor Feenstra
medewerker bewonersbegeleiding
T: 08800 23200
E: kfeenstra@de-alliantie.nl

vernieuwing

Brechje Sondermeijer
senior gebiedsontwikkelaar
T: 06 2240 0752
E: bsondermeijer@de-alliantie.nl

Jelle de Jong 
projectmanager renovatie
E: jedejong@de-alliantie.nl

Jaap Veerman
projectmanager nieuwbouw
T: 06 5346 8087
E: jveerman@de-alliantie.nl

beheer

Aradhna Persad
beheerder wonen
T: 06 3029 6981
E: apersad@de-alliantie.nl

Sanne Toorop
gebiedscoördinator
T: 06 2030 0560
E: stoorop@de-alliantie.nl

Kitty Awondatu
wijkbeheerder
T: 06 4606 2776
E: kawondatu@de-alliantie.nl 

woning

Alex Overwater
opzichter
T: 08800 23200
W: aoverwater@de-alliantie.nl 

Laatste nieuws